In between jobs

BLOG >>>

Ik ben in between jobs. Dat klinkt best hip. Gesandwiched tussen twee banen. Een ieniemini sabbatical. Als je je baan verliest – wegens bedrijfseconomische redenen, let wel, het lag natuurlijk niet aan mij – en druk aan het solliciteren bent naar een “nieuwe uitdaging”, moet je het altijd gooien op ‘ik ben in between jobs’. Dus wanneer je in zo’n periode op een feestje staat en iemand vraagt wat je doet, dan zeg je nonchalant oh, ik ben in between jobs. Dat nog niet 100% zeker is welke baan je volgende wordt, is namelijk slechts een detail. Want kom op: je bent goed opgeleid, hebt een aardig voorkomen en kan jezelf bovendien prima verkopen. Dus die nieuwe baan komt vanzelf wel.

Toch? Ja, zeker, absoluut. Zo moet je er ook gewoon in staan, geen discussie. En zolang je deze overtuiging inderdaad hebt en er genoeg bovenop zit, actief speurt en lijntjes uitzet hier en daar, wat is dan eigenlijk nog het probleem? Ja, natuurlijk, die onzekerheid. Maar die krijgt jou er niet onder, want die is slechts van tijdelijke aard. En bovendien is die ondergeschikt aan de vrijheid die je nu hebt om even helemaal te doen waar jij zin in hebt. Zeeën van tijd om te sporten, boeken te lezen, door je favoriete buurt te slenteren, af te spreken met vrienden die je te weinig ziet, en last but not least, eindelijk eens te doen waar je bloed sneller van gaat stromen.

Want iedereen heeft wel een heimelijke passie of een droom. Iets wat je altijd al te gek leek, maar waar je nooit aan toe kwam in je oh zo drukke bestaan. En zo ben ook ik met mijn passie bezig, want ik hou zo van schrijven. En drie keer raden wat ik nu doe? Juist, ik schrijf. Heerlijk, met mijn laptop in een koffietentje, beetje hip doen tussen de zzp’ers en artistiekelingen. Het stelt misschien nog weinig voor, maar toch – er is een begin. Ik ben al blij met die paar vrienden dit stukje lezen en het leuk vinden, zelfs hun digitale duim ervoor opsteken. Waar dit ook heen gaat, voorlopig word IK er blij van. Best belangrijk toch? Dus welke fantastische baan ik binnenkort ook vind, ik heb een vast voornemen: wie schrijft, die blijft. En ik wil blijven. Blijven schrijven.