‘Ik wil alleen werken aan iets waar ik in geloof’

INTERVIEW – Interview voor De DertigersClub, serie De Inspirerende Dertiger >>> 

Daan Steller besloot zijn vaste baan op te geven voor een hoger doel: ‘Expedition Why Not’ – een fietstocht van 12.500 kilometer naar India voor de bouw van een weeshuis. Zijn bagage bestaat uit een rugzak van dertig kilo en een flinke dosis lef.

Droom

Op een nacht wordt Daan wakker uit een droom: hij ziet zichzelf fietsen naar het Indiase Bodhgaya, en geld ophalen voor de bouw van een weeshuis. Prompt daarop ontvangt hij van zijn oude yogalerares een email waarin een boeddhistische tekst wordt aangehaald, met als titel ‘Travelling to Bodhgaya’. “Ik dacht meteen, dit kan geen toeval zijn”, aldus Daan. Het weeshuis waar Daan over droomt is de wens van de Marni School in Bodhgaya waar les wordt gegeven aan kinderen die geen geld hebben voor onderwijs. De vader van een vriend van Daan is voorzitter van de Marni Foundation, die deze school steunt. De school heeft behoefte aan een weeshuis waarin leerlingen kunnen worden ondergebracht, maar voor de bouw daarvan is helaas geen geld.

Lees verder ‘Ik wil alleen werken aan iets waar ik in geloof’