Last minute vrijwilligerswerk

Interviewrubriek ‘De Inspirerende Dertiger’; De DertigersClub http://www.dedertigersclub.nl

Een interview met Karin Rozema – Van Mullem, producent van documentaire ‘Last Minute Weeshuis’

Goede bedoelingen

Karin Rozema – van Mullem (31) koos na het afronden van de Hotelschool Maastricht voor een studie antropologie. Haar ambitie om zich te verdiepen in ontwikkelingswerk, met name op het gebied van kansarme kinderen, heeft haar ver gebracht. Zo deed zij in 2009 in Bolivia onderzoek naar straatkinderen en werkte ze jaren bij SIW Internationale Vrijwilligersprojecten, een uitwisselingsorganisatie die door middel van vrijwilligerswerk cultureel begrip wil vergroten. Karin merkte dat steeds meer jonge mensen last minute hun vakantie willen afsluiten met kortdurend vrijwilligerswerk, waarbij zij zich ”nuttig” voelen en “zielige kinderen willen helpen”. Zij beseffen helaas niet dat hun goede bedoelingen niet altijd goed zijn voor kansarme kinderen. “Tijdens voorbereidingsdagen waarbij we toekomstige vrijwilligers erop wezen dat het om een culturele uitwisseling gaat en dat je in twee weken niet “nuttig” bent, leek het steeds of deze boodschap niet tot ze doordrong. Dit maakte duidelijk dat er beeldmateriaal moest komen zodat vrijwilligers konden zien wat ze kunnen verwachten en wat ze wel en niet kunnen doen”, vertelt Karin.

Lees verder Last minute vrijwilligerswerk niet altijd in belang van het kind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s