Van geldwolf tot filosoof

INTERVIEW voor De DertigersClub, serie De Inspirerende Dertiger >>>

“Ik wilde niet meer succesvol zijn in mijn carrière, maar succesvol zijn als mens.”

In de keuken van De Bewustzijn School in de Pijp spreek ik Thijs Sins. Hij huurt in deze School een werkplek in een grote lichte ruimte die vroeger als klaslokaal diende. De werkplekken bevinden zich aan een lange houten werktafel met in het midden een haag van groene planten over de gehele lengte van de tafel. Deze serene ruimte past bij Thijs. Als filosoof kan hij de rust en ruimte goed gebruiken om zijn gedachten vorm te geven.

Rijk worden

Thijs was niet altijd het idealistische type. Hij vertelt me dat hij tot zijn achttiende dacht dat je een succesvolle carrière moest maken om gelukkig te worden. Daarom koos hij voor de studie economie. Rijk worden was zijn ultieme doel. Hij was actief in aandelenhandel. “Ik werd afhankelijk van financiële markten. Stond de koers gunstig dan had ik een topdag, maar stond de koers laag dan voelde ik me klote. Ik wilde dat niet meer.” Tijdens zijn studie kwam de grote omslag. Thijs concludeerde dat geluk niet bestond uit maatschappelijk succes. “Ik wilde niet meer succesvol zijn in mijn carrière, maar succesvol zijn als mens. Succesvol in vriendschap en liefde.” Tijdens zijn studie begon hij met een vriend een bedrijfje. Hoewel het succesvol werd, verkocht Thijs zijn aandelen in het bedrijf. Hij wilde reizen en een nieuw doel te vinden.

Lees verder Van geldwolf tot filosoof