Als je ondernemer bent dan weet je dat gewoon

INTERVIEW voor De DertigersClub, serie De Inspirerende Dertiger >>>

Als ik het kantoorpand binnenloop, komt een lange jongen met een brede grijns mij zelfverzekerd tegemoet wandelen. Ik krijg een stevige handdruk. Rick Schmitz, 33 jaar, oprichter van Firm24 en spin-off LegalThings. Skinny jeans, witte gympen en een t-shirt. We gaan zitten in een vergaderruimte van het grote kantoorgebouw vlakbij station Sloterdijk.

Typische ondernemer 

Rick is een typische ondernemer: eigenwijs, gedreven en vol plannen. Dit zat er al van jongs af aan in, vertelt hij mij. Toen hij klein was wilde hij stockbroker worden, want zijn opa was bankier en zijn grootste voorbeeld. Op zijn zevende kreeg Rick dan ook zijn eerste aandelen cadeau, het was zijn eerste kennismaking met handelen en geld verdienen. Een kleine dertig jaar later runt Rick twee succesvolle bedrijven. Maar om zover te komen heeft hij de nodige ervaring moeten opdoen, en is hij zakelijk een keer hard op zijn bek gegaan.

Lees verder Als je ondernemer bent dan weet je dat gewoon