Allesbehalve smurfenijs

INTERVIEW voor De DertigersClub, serie De Inspirerende Dertiger >>>

Martijn Doets (35) groeide op aan de Overtoom, het Vondelpark was zijn achtertuin. Daar at hij zijn eerste ijsjes van de ijscokar, zijn lievelingssmaak was banaan. Dertig jaar later leest hij het boek ‘Il secreto di gelato’ en is hij verkocht. Hij neemt een break van zijn baan in de verzekeringsbranche en gaat opnieuw studeren. Aan de Gelato University.

Door: Susan Nortier

IJsmanschap heeft de uitstraling van een zomerse, hippe bar. Martijn verkoopt er handcrafted popsicles en daarnaast Italiaanse koffie. Sinds de opening van zijn popsicle bar loopt het storm op warme dagen. Als hij in 2016 op een warme zondag samen met zijn broer nog druk bezig is met het schilderen van de muren, staan de eerste klanten al nieuwsgierig voor de deur. Martijn wil eigenlijk pas opengaan als alles af is, maar zijn broer overtuigt hem om de klanten binnen te laten. Martijn denkt nog met veel plezier terug aan deze spontane opening van zijn popsicle bar.

Lees verder Allesbehalve smurfenijs