Cruciaal oeuvre Gaugin en Laval voor het eerst in beeld

RECENSIE voor cultuurmagazine 8WEEKLY over de tentoonstelling Gaugin & Laval op Martinique in het Van Gogh Museum >>

Het Van Gogh Museum heeft een primeur te pakken. Nooit eerder werd een expositie gepresenteerd die volop inzoomt op de periode van vier maanden die Paul Gauguin in 1887 op het Caraïbische eiland Martinique doorbracht, samen met Charles Laval. Zijn werken uit die tijd waren wel bekend, maar het feit dat hij op Martinique een cruciale ontwikkeling doormaakte als kunstenaar bleef tot nog toe onderbelicht. Ook het uitzonderlijke talent van zijn collega-schilder Charles Laval is door geen enkel museum ter wereld eerder als zodanig onderkend. Kunstkenners prijzen dan ook de keuze van het Van Gogh Museum om Charles Laval nu een plek op het podium te gunnen naast de wereldberoemde Gauguin. De press preview van de tentoonstelling geeft een interessant kijkje achter de schermen.

Lees verder Gaugin & Laval op Martinique