De familie Goeting: verborgen schatten

INTERVIEW met de erven van kunstenaars Jan Goeting, Catharina Goeting-Stultiëns en Jan Goeting voor online kunstplatform Online Galerij >>>

Ergens in Den Haag staat een huis vol schatten. Aan de buitenkant zie je er weinig van, maar binnen begeef je je in een andere wereld. Als je de trap oploopt en de kamer rechts voor je ingaat, sta je op de plek waar het om gaat. Hier wordt het enorme oeuvre van een bijzondere kunstenaarsfamilie bewaard. Het is de plek waar ik voor het eerst in aanraking kom met de verzameling kunst die Jan Goeting, zijn vrouw Catharina Goeting-Stultiëns en hun zoon Joep Goeting hebben nagelaten aan hun nicht Petra Evers. Eind 2017 werden deze Haagse kunstenaars uit de vergetelheid gehaald met een tentoonstelling in Wassenaar. Binnenkort presenteert Online Galerij met trots een aantal werken van dit uitzonderlijk getalenteerde kunstenaarsgezin: Jan, Catharina en Joep Goeting. Maar wie waren zij precies?

Lees verder De familie Goeting: verborgen schatten.