Over mij

profielfoto-portrait

Ik ben Susan Nortier.

Ik ben een cultuursnuiver, praatjesmaker, dagdromer, aanpakker. Ik houd van Amsterdam, van de reuring, het water, de filmhuizen, naar theater gaan, de parken, de grachten. Ik woon bij het Oosterpark, maar ben nog steeds verliefd op Amsterdam West waar ik mijn eerste eigen huis kocht.

Dan over dat schrijven. Ik ben gek op taal in het algemeen en op schrijven in het bijzonder.

Mijn taalgevoeligheid en creativiteit zaten er al vroeg in. Vanaf het moment dat ik kon schrijven en niet meer geloofde, schreef ik genadeloze sinterklaasgedichten. Toen ik ouder was, werd ik regelmatig door mijn omgeving ingeschakeld voor het schrijven van teksten. Op een dag besloot ik om mijn schrijfkunst professioneel in te zetten.

Ik volgde cursussen Creatief Schrijven, Journalistiek Schrijven en Schrijven voor het Web. Een jaar lang was ik chef redactie van De DertigersClub, een evenementenplatform voor dertigers. Ik voerde ik de eindredactie uit en schreef interviews. Voor cultureel magazine 8Weekly schrijf ik recensies over beeldende kunst.

Ik ben een multi-inzetbaar teksttalent. Ik ben copywriter én redacteur én journalist. Ze zeggen wel eens dat je je scherp moet positioneren, maar die vlieger gaat bij mij niet op. Ik ben gewoonweg van te veel markten thuis. Mijn creativiteit maakt mij sterk in het overbrengen van ideeën. Mijn ijverigheid en liefde voor taal maken mij een scherpe (eind)redacteur. Mijn gretigheid en hang naar diepgang zorgen voor het journalistieke vuur. Je kunt mij dan ook voor een breed palet aan opdrachten inschakelen.

Nieuwsgierig naar wat er zoal uit mijn pen vloeit? Onder Portfolio vind je columns, interviews, zakelijke blogs, creatief schrijven, artikelen en kunstrecensies.