Over mij

profielfoto-portrait

Ik ben een cultuursnuiver, praatjesmaker, dagdromer, aanpakker. Ik houd van Amsterdam. Van de reuring, het water, de filmhuizen, naar het theater gaan, de parken, de grachten.

Dan over dat schrijven. Ik ben gek op taal in het algemeen en op schrijven in het bijzonder.

Mijn taalgevoeligheid en creativiteit zaten er al vroeg in. Vanaf het moment dat ik kon schrijven en niet meer in hem geloofde, schreef ik genadeloze sinterklaasgedichten. Het maken van een lustrumboek voor mijn studentenvereniging zag ik als zo’n heilige missie dat ik mijn studie er spontaan een half jaar voor stillegde. Was niet per se nodig. Met de jaren merkte ik dat mijn omgeving mij steeds vaker inschakelde voor het schrijven van allerlei teksten. Sommige vrienden hebben hun baan te danken aan een niet door hen geschreven sollicitatiebrief. Valsheid in geschrifte? Nee, beter goed gejat dan slecht verzonnen.

In mijn werk als jurist vond ik het scherp omgaan met taal leuk, maar mijn creativiteit kon ik er niet kwijt. Op een dag besloot ik mijn juristenbaan aan de wilgen te hangen en mijn schrijfdrang te volgen. Ik verdiepte me in creatief schrijven, journalistiek schrijven en webredactie.

Zolang mijn vingers over het toetsenbord vliegen, ben ik gelukkig. Ik houd vooral van schrijven over wat ik om mij heen zie: het dagelijks leven, human interest en kunst en cultuur. Maar een prikkelend stuk over marketing of IT schud ik ook wel eens uit mijn mouw.

Nieuwsgierig? Onder Portfolio vind je blogs, interviews, creatief schrijven, kunstrecensies en publicaties.