Over mij

profielfoto-portrait

Ik ben Susan Nortier.

Ik ben een cultuursnuiver, praatjesmaker, dagdromer, aanpakker. Ik houd van fietsen over de Amsterdamse grachten in elk seizoen, behalve als het zo hard waait dat het water uit de gracht omhoog op mij waait. Dat is een keer gebeurd. In de zomer ben ik vaak op de tennisclub, evenveel op het gravel als op het terras daarnaast. Ik ben regelmatig te vinden in de bioscoop, of eigenlijk filmhuizen, net zo lief alleen als met een ander. Het Stedelijk Museum en FOAM zijn de plekken waar ik mijn museumjaarkaart het vaakst besteed.

Dan over dat schrijven. Ik ben gek op taal in het algemeen en op schrijven in het bijzonder.

Mijn taalgevoeligheid en creativiteit zaten er al vroeg in. Vanaf het moment dat ik kon schrijven en niet meer geloofde, schreef ik genadeloze sinterklaasgedichten. Het schrijven van het opstel Nederlands vond ik het leukste onderdeel van mijn centraal eindexamen. Als er gespeecht moet worden, word ik vaak naar voren geschoven. Kortom: ik ben goed met taal.

Regelmatig werd ik ingeschakeld voor het schrijven van teksten. Als er een promotietekst, verslag, interview, nieuwsbrief, zakelijke correspondentie of wat dan ook geschreven moet worden, kloppen vrienden en bekenden graag bij mij aan. Daarom besloot ik om mijn schrijfkunst professioneel in te zetten en op een breder platform aan te bieden. Maar waar moet je naar verwijzen als je vertelt dat je schrijft? Naar je website natuurlijk – zie hier het resultaat.

Sinds 2013 schrijf ik columns. Ik heb mijn schrijfvaardigheden aangescherpt door het volgen van verschillende cursussen. Ik volgde een intensieve cursus Creatief Schrijven bij een bevlogen docente die jarenlang aan de Schrijversvakschool in Amsterdam lesgaf. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam volgde ik een cursus Journalistiek Schrijven, waarin het schrijven van persberichten, nieuwsverslagen, reportages en interviews aan de orde kwam. Ook volgde ik een cursus Schrijven voor het Web. Hierin werd gefocust op kort en bondig schrijven van webteksten en SEO schrijven.

Een jaar lang was ik chef redactie van De DertigersClub, een platform dat evenementen voor en door dertigers organiseert. Hiervoor schreef ik interviews en voerde ik de eindredactie uit. Voor het online cultureel magazine 8Weekly maak ik deel uit van de kunstredactie en schrijf ik recensies over beeldende kunst tentoonstellingen.

Voor bedrijven schrijf ik webteksten, blogs, interviews en persberichten. Het belang van een goede, heldere en aansprekende website wordt vaak onderschat. Ik help bedrijven om weer terug te gaan naar de kern en zichzelf kritische vragen te stellen over hun dienst of product, hun doelgroep en de boodschap die ze willen overbrengen. Aan de hand van de antwoorden help ik met het (her)schrijven van webteksten en (zonodig) de herinrichting van hun website.