Over mij

profielfoto-portrait

Ik ben een cultuursnuiver, praatjesmaker, dagdromer, aanpakker. Ik houd van Amsterdam. Van de reuring, het water, de filmhuizen, de theaters, de musea, de parken, de grachten. Maar gedachteloos mijn nagels lakken doe ik ook graag.

Dan over dat schrijven. Ik ben gek op taal in het algemeen en op schrijven in het bijzonder.

Mijn taalgevoeligheid en creativiteit zaten er al vroeg in. Vanaf het moment dat ik kon schrijven en niet meer in hem geloofde, schreef ik genadeloze sinterklaasgedichten. Het maken van een lustrumboek voor mijn studentenvereniging nam ik zo serieus dat ik mijn studie er spontaan een half jaar voor stillegde. Was niet per se nodig. Met de jaren merkte ik dat mijn omgeving mij steeds vaker inschakelde voor het schrijven van allerlei teksten. Sommige vrienden hebben hun baan te danken aan een niet door hen geschreven sollicitatiebrief.

In mijn werk als jurist vond ik het scherp omgaan met taal leuk, maar mijn creativiteit kon ik er niet kwijt. Op een dag besloot ik mijn juristenbaan aan de wilgen te hangen en mijn schrijfdrang te volgen. Ik verdiepte me in creatief schrijven, journalistiek schrijven en schrijven voor het web.

Zolang mijn vingers over het toetsenbord vliegen, ben ik blij. Ik houd vooral van schrijven over het dagelijks leven, human interest en kunst en cultuur. Maar een prikkelend stuk over marketing of IT schud ik ook wel eens uit mijn mouw.

Nieuwsgierig? Onder Portfolio vind je reportages, interviews, kunstrecensies, blogs en andere stukken die ik schreef voor verschillende media, organisaties en ondernemers.